Komunikat prasowy: Linia Healthline i National Psoriasis Foundation Partner for Social Media Initiative mająca na celu wzmocnienie i wspieranie społeczności łuszczycy

Pin
Send

Czytelnik Filmy i zdjęcia udostępniają wiadomości nadziei i zachęty

SAN FRANCISCO - 5 stycznia 2015 r. - Healthline.com, wiodące źródło aktualnych informacji na temat zdrowia, wiadomości i zasobów, ogłosiło dzisiaj, że nawiązało współpracę z National Psoriasis Foundation (NPF), największą na świecie organizacją non-profit obsługującą miliony Amerykanów z chorobą łuszczycową, aby zainicjować nową inicjatywę mediów społecznościowych na wspieranie i wzmacnianie tych, którzy żyją z łuszczycą. Łuszczyca jest najczęstszą chorobą autoimmunologiczną w USA, dotykającą aż 7,5 miliona Amerykanów. "Choroba łuszczycowa ma głęboki wpływ na emocjonalny i fizyczny dobrostan ludzi, a osoby z łuszczycą często opisują uczucie samotności, izolacji i zażenowania" - powiedziała Noe Baker, menedżer ds. Public relations w National Psoriasis Foundation. "Im więcej osób z chorobą łuszczycową może łączyć się z innymi za pośrednictwem Internetu i dzielić się doświadczeniami, tym mniej izolacji może być choroba. Media społecznościowe pomagają wielu osobom chorym na łuszczycę zdać sobie sprawę, że inni wiedzą dokładnie, przez co przechodzą. "Ludzie mogą uczestniczyć na dwa sposoby:

• Filmy "Masz to" - W ramach serii filmów "Masz ten temat" Healthline.com, osoby dotknięte łuszczycą są zachęcane do przesyłania wiadomości wideo o nadziei, zachętach i poradach dla osób, które zostały niedawno zdiagnozowane. Filmy zostaną udostępnione na stronie społeczności Healthline.com i Healthline "Living with Psoriasis" na Facebooku. Aby przesłać film, po prostu nagraj wiadomość nie dłuższą niż dwie minuty, prześlij film wideo na YouTube i udostępnij link w Healthline "Masz to". Przy każdym przesłanym filmie Healthline przekaże 10 USD na NPF.
  • #PSelfie Photos - Osoby z łuszczycą, zarówno te, które zostały niedawno zdiagnozowane, jak i te, które żyły z nim przez jakiś czas, są zachęcane do zgłaszania swoich zdjęć z łuszczycą lub inspirującymi cytatami, które pomogą innym. Aby przesłać zdjęcie lub ofertę, odwiedź stronę Healthline #PSelfie i prześlij zdjęcie lub ofertę. Zdjęcia można również publikować na Instagramie za pomocą tagu #PSelfie. Healthline przekaże 10 USD na NPF za każde przesłane zdjęcie lub ofertę.

"Osoby cierpiące na łuszczycę muszą koniecznie wiedzieć, że nie są same" - mówi Alisha Bridges, od 20 lat zajmująca się łuszczycą. "Największą pomocą w mojej" wychodzeniu "z tą chorobą było spotkanie z innymi, którzy podbijają łuszczycę i odmawiają wstydu. Kampania "Masz to" to świetny sposób na łączenie innych poprzez wykorzystanie mediów społecznościowych. "" Wiemy, że od tworzenia innych społeczności wsparcia dla HIV / AIDS, stwardnienia rozsianego i zaburzeń afektywnych dwubiegunowych, które ludzie żyjący z chroniczną chorobą naprawdę cenią przesłuchanie od osób, na które również ma wpływ. Informacje uzyskane od innych członków społeczności mogą mieć ogromny wpływ, szczególnie dla tych, którzy zostali niedawno zdiagnozowani i pogodzili się z nową rzeczywistością "- mówi Tracy Rosecrans, wiceprezes ds. Marketingu w Healthline.com. "Teraz, dzięki partnerstwu Healthline z NPF, społeczność łuszczycy ma własne miejsce do dzielenia się osobistymi podróżami i przekazywania wiadomości innym, że nie są sami - i mają to". O Narodowej Fundacji Łuszczycy National Psoriasis Foundation (NPF) to największa na świecie organizacja zajmująca się łuszczycą i artropatią łuszczycową. Naszym priorytetem jest dostarczanie informacji i usług, aby ludzie mogli przejąć kontrolę nad swoim stanem, jednocześnie zwiększając badania, aby znaleźć lekarstwo. Oprócz służenia ponad 2,1 miliona osób rocznie w ramach naszych inicjatyw edukacyjnych i rzeczniczych, NPF sfinansowało ponad 11 milionów dolarów z badań nad chorobami łuszczycowymi. Odwiedź nas online na stronie www.psoriasis.org lub zadzwoń pod numer 800.723.9166. Śledź NPF na Facebooku i Twitterze. O Healthline Healthline dostarcza inteligentne informacje zdrowotne i rozwiązania technologiczne, które pomagają organizacjom opieki zdrowotnej i zwykłym ludziom podejmować bardziej świadome decyzje dotyczące opieki zdrowotnej, poprawiać wyniki i obniżać koszty. Oparte na największej na świecie platformie taksonomii medycznej, Healthline's Health Data Solutions, Health Engagement Solutions i Health Marketing Solutions wykorzystują zaawansowaną technologię mapowania pojęciowego w celu dostarczenia dokładnych i przydatnych informacji. Dodatkowo witryna internetowa firmy Healthline.com zapewnia odpowiednie, aktualne informacje na temat zdrowia, wiadomości i zasoby, które pomagają konsumentom w zarządzaniu zdrowiem. Healthline jest obecnie wykorzystywany przez ponad 25 milionów konsumentów miesięcznie i niektóre z największych marek opieki zdrowotnej, w tym AARP, Aetna, UnitedHealth Group, Microsoft, IBM, GE i Elsevier. Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź stronę corp.healthline.com i www.healthline.com lub śledź @HealthlineCorp i @Healthline na Twitterze.

Pin