Informacja prasowa: Healthline wprowadza TrialReach, nowy sposób na znalezienie badań klinicznych

Pin
Send

Szybko rosnące Healthline Health Information Sites, aby pomóc sprostać wyzwaniu terminowej identyfikacji pacjentów do badań klinicznych

San Francisco, Kalifornia i Londyn, Anglia - 12 listopada 2013 r. - Healthline i TrialReach połączyły siły, aby zaoferować nowy sposób łączenia pacjentów z badaniami klinicznymi w USA, obniżając koszty i czas związany z opracowaniem, testowaniem i wprowadzaniem na rynek obiecujących nowych terapii. Właściwości Healthline szybko rosły w 2013 r. - 168 procent od stycznia, według comScore - co oznacza, że ​​Healthline ma wyjątkową zdolność dostarczania tej ważnej nowej usługi bardzo dużym odbiorcom w Stanach Zjednoczonych.

Podobnie jak Healthline, TrialReach ułatwia zrozumienie skomplikowanych informacji dotyczących zdrowia przeciętnemu człowiekowi, przekształcając "medyczną mowę" w zrozumiałe, interaktywne internetowe treści multimedialne. Korzystając z prostego formularza na Healthline.com, pacjenci mogą od razu określić, czy kwalifikują się do badania za pomocą łatwych w użyciu pre-skriningów.

TrialReach już wywiera wpływ na życie ludzi takich jak mieszkająca w Orange County, mieszkanka Kalifornii, 49-letnia Kristen Lane, u której zdiagnozowano Lupus pięć lat temu, kiedy była samotną matką. Teraz po ślubie, po wyczerpaniu wszystkich innych opcji leczenia, obecnie jest zapisana w badaniu klinicznym, które znacznie poprawiło jej zdrowie i dobre samopoczucie.

"Czuję 70 procent lepiej niż ja", powiedział Lane. "Łatwiej jest wykonywać swoją pracę, chodzić na siłownię i spacerować z psem. Po prostu czuję się lepiej. I znalazłem proces, w którym używam TrialReach. "

Jednym z największych wyzwań w badaniach klinicznych jest znalezienie pacjentów. Szacuje się, że 80 procent wszystkich badań nie dotrzymuje terminów, powodując straty sięgające 8 milionów dolarów za lek dziennie i spowalniając czas wprowadzenia nowych leków na rynek. Wyzwanie jest jeszcze większe w przypadku mniejszych niezależnych zespołów badawczych zajmujących się medycyną, które mają ograniczone zasoby, aby promować swoje badania i znaleźć pacjentów, których potrzebują.

"Healthline współpracuje z wieloma najlepszymi witrynami z informacjami zdrowotnymi w Stanach Zjednoczonych, zakotwiczonymi przez Healthline.com i Yahoo! Zdrowie, Drugs.com i wiele innych "- powiedział David Kopp, wiceprezes i dyrektor generalny Healthline Media. "Nasza zdolność docierania do ogromnej i rosnącej publiczności jest wyjątkowa, co oznacza, że ​​jesteśmy w stanie wprowadzić TrialReach do milionów ludzi, którzy mogliby potencjalnie skorzystać z tej ważnej usługi."

TrialReach umożliwia również badaczom medycznym dotarcie do dużej liczby potencjalnych nowych pacjentów za pomocą zaledwie kilku kliknięć. W przeciwieństwie do innych inicjatyw, TrialReach jest otwarty i praktycznie bezpłatny dla wszystkich zespołów badawczych, w tym mniejszych firm biotechnologicznych i instytucji akademickich. Redukując barierę wejścia dla wszystkich badaczy, TrialReach i Healthline mają nadzieję pomóc w transformacji całego sektora, udostępniając pacjentom w bardziej użyteczny i niezawodny sposób więcej terapii opracowanych dla pacjentów.

"Zbudowaliśmy TrialReach z prawdziwego pragnienia, aby znacząco poprawić sposób prowadzenia badań klinicznych na całym świecie" - powiedział założyciel i dyrektor generalny Pablo Graiver. "Wykorzystując skalę i siłę Internetu, aby umożliwić pacjentom przejęcie większej kontroli nad własnym losem w zakresie opieki zdrowotnej oraz zapewnić naukowcom wysoce wydajne, opłacalne sposoby dotarcia do odpowiednich kandydatów na ich próby, możemy dosłownie zmienić życie na lepsze. "

O Healthline

Oparta na San Francisco Healthline jest wiodącym dostawcą inteligentnych rozwiązań informacyjnych i technologicznych dotyczących zdrowia, umożliwiając dostawcom i zwykłym ludziom podejmowanie bardziej świadomych decyzji dotyczących opieki zdrowotnej. Opatentowana platforma taksonomii zdrowia zapewnia pakiet rozwiązań marketingowych, wyszukiwania informacji zdrowotnych, eksploracji danych i treści dla globalnych przedsiębiorstw i reklamodawców. Healthline to firma Deloitte Technology Fast 500 od czterech lat. Aby uzyskać więcej informacji o firmie, odwiedź witrynę corp.healthline.com.

O TrialReach

TrialReach.com stworzył globalną platformę internetową, która ułatwia pacjentom badanie kliniczne, znajdowanie, rozumienie i ubieganie się o nie. Ostatecznym celem firmy jest szybsze i sprawniejsze udostępnianie nowych leków. TrialReach został wydany w 2010 roku i ma siedzibę w Londynie w Wielkiej Brytanii.

Kristen Lane jest jednym z tysięcy pacjentów, którzy już korzystali z TrialReach, aby ubiegać się o badanie kliniczne. Aby dowiedzieć się więcej na temat historii Kristen Lane, zobacz film: Kristen's Story.

Kontakt:

Stany Zjednoczone: Derek Gordon, [email protected], + 1-415-281-3129